LAKÓAUTÓ BÉRLÉS

TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

WEBOLDALUNK ÁTMENETILEG NEM KÍNÁL SZOLGÁLTATÁST, AMENNIYBEN TERMÉKKEL KAPCSOLATBAN LENNE KÉRDÉSE, KÉREM HÍVJON BENNÜNKET!

Gyakori kérdések

Hogyan foglalhatok lakóautót?

Lakóautóinkról érdeklődhet telefonon és e-mailben is. Ajánlatkéréskor kérjük adja meg az Ön által kiválasztott időszakot, a bérleti napok számát, az úticélt, valamint az utasok számát és, hogy bérelt-e már korábban lakóautót. Megkeresését követően visszahívjuk a részletek pontosítása miatt. Foglalása a bérleti szerződés aláírásával és a teljes bérleti díj 50%-nak befizetésével válik érvényessé.

Van-e lehetőség kártyás fizetésre a bérlésnél?

A bérlésnél nincs lehetőség bankkártyás fizetésre. Átutalással vagy készpénzben lehet a felmerülő költségeket kifizetni.

A kauciót mikor kell kifizetni és mekkora az összege?

A kaució a lakóautó átvételekor fizetendő 300.000.- Ft, amit a lakóautó határidőre történő, sérülésmentesen és hiánytalan tartozékaival való leadáskor visszafizetünk. Probléma/hiányosság/sérülés esetén a kaució a bérbeadónál marad a kérdéses helyzetek rendezéséig.

A lakóautó bérlése alatt biztosítanak személyautó tárolására helyet?

Előzetes egyeztetést követően van rá lehetőség.

Milyen jogosítvánnyal vezethetem a lakóautót?

A lakóautóink 3.500 kg össztömegű személygépjárművek, ennek megfelelően B-kategóriás jogosítvánnyal vezethetőek. A bérléshez aktív vezetési tapasztalat szükséges.

Soha nem vezettem még lakóautót, mennyire kockázatos, mennyire más, mint egy személyautó vezetése? Tanácsok a lakóautó vezetéséhez.

A lakóautók alaphelyzetben személyautós vezetési komforttal rendelkeznek, DE.

A lakóautók vezetéséhez aktív vezetési tapasztalat szükséges.

A zárt típusú lakóautók (kempingbuszok) vezetési élménye hasonlít inkább a személyautós vezetéshez, de itt is több tényezőt figyelembe kell venni. A felépítményes lakóautók esetében a lakótér kialakítása miatt a vezethetőség jelentősen más, mint a kempingbuszoknál, az esetenként extrém külső méret és a légellenállás miatt.

A megpakolt lakóautóval jellemzően maximális terheléssel indulunk utunkra, ami nagyban befolyásolja a jármű úttartását, féktávolságát, kanyarsebességét, ezért ezek figyelembevételével kell közlekednünk az ilyen típusú járművekkel.

A jármű hosszából eredően a manőverezés odafigyelést igényel.

Tanácsos figyelembe venni azt is, hogy a lakóautók magasságuknál fogva nem férnek el mindenhol, ahol egy személyautó vagy átlagos furgon. Így mielőtt megszokásból áthajtunk egy híd, sorompó,  magasságot korlátozó eszköz alatt vagy be akarunk hajtani egy mélygarázsba, mérjük fel, hogy a lakóautó átfér-e alatta. A lakóautóink maximális magassága 3,05 cm.

Mennyivel lehet menni a lakóautóval?

A lakóautóink 3.500 kg össztömegű személygépjárművek, ennek megfelelően a kresz ide vonatkozó előírásai érvényesek. Autópályán 130 km/h, főúton 90 km/h, lakott területen belül 50 km/h a sebességhatáruk Magyarországon. Külföldön az ott érvényben lévő személyautós közlekedési szabályoknak megfelelően.  A javasolt és az általunk engedélyezett biztonságos sebesség az ilyen típusú járműveknél 100-110 km/h.

Mennyi a lakóautó terhelhetősége?

A lakóautóink önsúlya átlagosan 2.800-3.000 kg között mozog, össztömegük 3.500 kg.

Mennyi a lakóautó fogyasztása?

A lakóautók fogyasztása nagyban függ az útviszonyoktól és a vezetési stílustól is. A kempingbuszok átlagfogyasztás: 8-10 l.

Kell-e Adblue-t tankolni a lakóautóba és hány km-re elegendő a tartály tartalma?

Lakóautóinkba kell Adblue-t tankolni, de az minden esetben tele tankkal adjuk át.
Az Adblue fogysztást nehéz pontosan meghatátozni, 1500-2500 km-re elegendő egy teli tank, műszerfalon kiírja, ha szükséges tankolni.

Hány fős lakóautók vannak?

A bérelhető lakóautóinkban 4 fő utazhat és 3 vagy 4 fő alvására alkalmasak.

Mekkora víztartály van a lakóautóban és mennyi időre elegendő?

Lakóutóinkban 110 l-es frissvíz-tartály, 100 l-es szennyvíztartály és10 l-es bojler található. A felhasználási módtól és a felhasználók számától nagyban függ, átlagosan 2-4 napra elegendő ez a mennyiség.

Hol lehet feltölteni a frissvíztartályt?

Kempingben, Stellplatzon, benzinkúton. A magasabb színvonalú (külföldi) kempingekben sok parcellán megtalálható a vezetékes víz, így nem kell kiállni a járművel a vízfeltöltéshez. Ha nincs lehetőségünk a parcellában vizet vételezni és nem szeretnénk az autóval megmozdulni, akár egy tölcsér és egy kanna/vödör felhasználásával megoldhatjuk a víz vételezését.

Hol ereszthetem le a szennyvíztartályt? Hol üríthetem a WC-kazettát?

Minden kempingben megtalálhatóak a szennyvíz leeresztésére és a kazetta ürítésére kijelölt helyek, ezt a kemping-térképeken jelzik is. Nyugat-Európában nemcsak kempingekben, hanem autópályák, nagyobb bevásárló központok és bevezető utak környékén is találhatóak ürítő pontok, amit táblával is jeleznek. A WC-kazetták tartalma a vegyszeres bomlasztás miatt környezetkárosító hatású, ezért kiüríteni a szabadban nem, csak az erre kijelölt helyeken szabad.

Hogyan használjam a WC-kazettát? Milyen gyakran tanácsos a WC-kazettát üríteni?

Lakóautóink 18 literes WC-kazettával rendelkeznek. 1-1,5 dl bomlasztó folyadékot és 1,5-2 l vizet kell a WC-kazettába önteni és összekeverni. Ez 3-4 napig fejti ki megfelelően a hatását (bomlasztó –és szagmegtartó képesség). Még egy jó tanács: nem érdemes megvárni, míg a kazetta teljesen megtelik, mert egy teli kazettának azért súlya is van.

Mennyi időre elegendő a gázpalack?

Lakóautóinkban kompresszoros hűtők vannak beépítve, ezért a gázpalackot vízmelegítésre, főzésre és időszaktól függően fűtésre kell használni. Lakóautóinkban 2 db 11 kg-os gázpalack is elhelyezhető, de átlagos felhasználás mellett a nyaralást egy 11 kg-os töltetű palack bőven kiszolgálja.

Hol éjszakázhatok lakóautóval?

Európában országonként változó a közterületen történő lakóautózás szabályozása. A legtöbb helyen nem szabad „kempingezni” (kitekert napernyő alatt, kipakolt asztal mellett időzni), de ennek ellenére a lakóautósokat sok helyen megtűrik. Viszont, ahol táblával is jelzik a tiltást, ott semmi esetre sem szabad, még egy-két órát sem eltölteni.

A magyarok által igen kedvelt Horvátországban kifejezetten TILOS vadkempingezni!

Európa szerte elterjedt és egyre nagyobb számban elérhető a nemzetközi nevén ismert Stellplatz (lakóautó parkoló). Az elmúlt években több ezer lakóautó parkolót hoztak létre külvárosokban, turisztikai helyszínek és bevásárló központok közelében. A legtöbb lakóautó parkolóban amellett, hogy hivatalosan is éjszakázhatunk ott, lehetőség van a frissvíz tartályának a feltöltésére, a szennyvíztartály és a WC-kazetta kiürítésére és egyre több helyen áramcsatlakozásra is van lehetőség. Ezek a parkolók átlagosan 10-25 EUR költséggel kalkulálhatók éjszakánként.

Okos telefonunkra több olyan applikációt is le tudunk tölteni, amelyek katalógusként tartalmazzák ezeket a Lakóautó parkolókat azok teljes leírásával, infrastruktúrájának felsorolásával, pl: Park4ninght, Promobil.

Ha út közben vagyunk, éjszakázni szeretnénk és nincs lehetőség bemenni egy kempingbe vagy Stellplatzot találni, akkor érdemes olyan helyen megállni, ahol biztonságosan tudunk parkolni, pl: benzinkút.

Vihetek-e kutyát/macskát magammal?

Lakóautóinkban nem támogatott a kisállat szállítása.